SIGN NEWSLETTER

MODERN & CONTEMPORARY ART

Flat Depth, Solo show Paul Rousso

January 17th - March 28th 2020

Flat Depth is the first Solo exhibition by American artist Paul Rousso in the Netherlands, with over 25 works created especially for the show

The artist will be present for the opening on January 17 and also on Saturday January 18.

Ben jij overtuigd dat kranten, papiergeld en gedrukte boeken binnen een generatie volledig zullen zijn verdwenen? 

Met zijn werk brengt de Amerikaanse kunstenaar Paul Rousso (1958) een ode aan de gedrukte media, door bekende voorwerpen en afbeeldingen uit te vergroten en af te drukken op kunststof. Daarna verhit hij de kunststof en vormt hij deze met de hand tot driedimensionale wandsculpturen.

Zo worden alledaagse gebruiksvoorwerpen, als kranten, magazines en bank biljetten verheven tot kunst. Rousso staat hiermee in de Amerikaanse traditie van de grote Pop artists, Lichtenstein, Warhol en Oldenburg. 

Evengoed is zijn werk hedendaags en onderzoekt hij hoe beelden en informatie onze hedendaagse cultuur bepaalt. Waar hechten wij waarde aan?

En vergeet ook niet het ambacht dat in de creatie van de werken van Rousso vereist is. Rousso verhit zijn werken met een vlammenwerper waarna hij met zijn handen met een uitzonderlijke precisie de vormen creëert. 

De boekdrukkunst heeft de Westerse cultuur voor meer dan 500 jaar vorm gegeven en bepaald hoe wij naar de wereld keken. Dat wordt in slechts enkele decennia volledig overgenomen door digitale media, waardoor de media en beeldbeleving een volledig nieuwe dimensie hebben gekregen. 

SmithDavidson Gallery toont in de solo expositie Flat Depth meer dan 25 nieuwe werken van Paul Rousso. De kunstenaar is zelf ook aanwezig tijdens de opening van de expositie.

Werk van Paul Rousso wordt wereldwijd geëxposeerd, o.a. in Venetië, Sydney, Mexico Stad, New York en Miami en is opgenomen in talloze privé collecties.

 


The exhibition has been extended until March 28 and can be viewed online via GalleryViewer


Site: Hellingproof | Devign | Virtuo